4 lutego 2013

Zapiekane naleśniki..


jak w tytule...
przed pracą zrobiłam mojemu Krzysztofowi obiad - naleśniki z warzywami
miał przykryć serem, zapiec.. zrobić zdjęcie i zjeść..
a on co?
zjadł.. a o zdjęciu zapomniał..
tak więc przepis dodaję, ale bez efektu końcowego..

SKŁADNIKI:
Naleśniki:
1,5 łyżki mąki
1 jajko
sól, pieprz
1/2 łyżeczki tymianku
100ml mleka
Farsz:
200g mięsa mielonego (z indyka)
garść szpinaku
kawałek papryki
mała cebulka
2 ząbki czosnku
kawałek sera żółtego

PRZYGOTOWANIE:
Naleśniki:
wszystkie składniki mieszamy trzepaczką spiralną,
ciasto wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron,
wychodzą 2 naleśniki.
Farsz:
Cebulę i czosnek drobno siekamy,
paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę.
Składniki wrzucamy na patelnię, i chwilę smażymy.
Na naleśniki nakładamy farsz, zawijamy i tniemy na kawałki.
Kawałki z farszem układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy około 10 minut,
nakładamy ser żółty, i jeszcze chwilę pieczemy - ser ma się stopić.
SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz