16 stycznia 2013

Cebulkowe naleśniki z farszem serowym, z pomidorkami i pieczarkami


 SKŁADNIKI:
ciasto naleśnikowe:
3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej
1/2 szklanki mleka
2 jajka
sól, pieprz

cebulka dymka (część zielona)
kawałek camemberta
kawałek goudy
1 pieczarka
3 pomidorki koktajlowe
oregano
PRZYGOTOWANIE:
Cebulkę dymkę drobno siekamy.
Pieczarki kroimy w plastry i dusimy.
Ciasto naleśnikowe:
mąkę, jajka, mleko i przyprawy mieszamy. Masa powinna być gęsta. Dodajemy dymkę, mieszamy i wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Wychodzą dwa grube naleśniki.
Sery kroimy w drobne kawałki.
Na naleśnik kładziemy goudę z pieczarkami - posypujemy oregano i składamy.
Nakładamy camemberta, pomidorki i znów składamy.
Naleśniki z powrotem kładziemy na patelni i opiekamy. Jeśli ser się za słabo stopi - naleśniki można podgrzać minutę w mikrofali.
Gotowe podajemy z keczupem i ozdabiamy pomidorkami.


2 komentarze: