3 stycznia 2013

Chleb z czosnkiem i tymiankiem

Dzisiaj mała modyfikacja znanego już przepisu na chleb. Tym razem postanowiłam spróbować z mniejszą ilością otrębów, tak by można było zjeść więcej kromek :)
chlebek już się piecze, mam nadzieję że wyjdzie bo dodaję przepis :P

SKŁADNIKI:
9-10 łyżek otrębów
1 łyżka skrobi kukurydzianej 
1 kostka sera białego
1/4 szklanki mleka
4 jajka
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka suszonego tymianku
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
* białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę
* resztę składników miksujemy
* do masy dodajemy połowę piany - znów miksujemy, następnie dodajemy resztę piany i mieszamy
* masę wlewamy do keksówki
* pieczemy ok 60-70 minut, w temperaturze 180 stopni
(wychodzą 3 kromki na dzień)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz