26 marca 2015

Krem ziemniaczany z porem i serkiem topionym


Zupa szybka, łatwa i pyszna.
Połączenie ziemniaków, pora i serków jest idealne!
zapraszam do stołu :)

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków
2 pory (część biała i zielona)
2 x 100g serek topiony śmietankowy
sól, pieprz
3 ząbki czosnku
mała cebula
1 l bulionu
2 łyżki masła

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki.
Pory kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy.
Następnie szklimy na patelni na odrobinie masła.
Do bulionu wrzucamy ziemniaki, dodajemy pory, cebulę i czosnek -  doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną.
Na koniec dodajemy serki i podgrzewamy.
Zupę miksujemy na jednolitą konsystencję.
Ja używam miksera z kielichem.

Podajemy z grzankami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz