10 marca 2015

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą


Szybkie, proste i pyszne danie,
idealne na przystawkę, lub mały głód :)





SKŁADNIKI:

opakowanie ciasta francuskiego
200g szpinaku mrożonego lub świeżego
200g sera feta
1 duży pomidor
1 cebula
1 łyżka kaparów
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie wykładamy na papier do pieczenia.
Boki zawijamy.
Szpinak rozmrażamy, odciskamy wodę.
Rozdrobiony wykładamy na ciasto.
Pomidory kroimy w plastry, cebulę cienko w koła.
Czosnek drobno siekamy.
Kolejno układamy:
rozdrobniony ser, plastry pomidorów, cebulę,czosnek, 
posypujemy kaparami.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem

Tartę pieczemy ok 30minut, do zarumienienia.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz