1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szkl. mąki z pełnego ziarna, lub "chlebowej"
3 łyżki płatków owsianych
70g orzechów
1/2 szkl. brązowego cukru
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 kostki margaryny/masła
1 jajko
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę roztapiamy.
Mąki przesiewamy.
Orzechy mielimy lub rozdrabniamy (nożem, tłuczkiem).
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, orzechami, płatkami owsianymi i cukrem.
Dodajemy jajko i ostudzoną margarynę.
Zagniatamy ciasto (będzie się trochę rozpadać).
Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na niej układamy ciasteczka.
Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180stopni.
Na początku będą miękkie, ale później stwardnieją :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz