6 września 2016

Farfalle z wędzonym łososiem, pomidorkami i groszkiem w sosie śmietanowym


składniki na dwie porcje:

160g makaronu farfalle
100-150g wędzonego łososia
100g groszku mrożonego
10 pomidorków koktajlowych
150ml śmietany 30%
sól, pieprz / pieprz cytrynowy
2 ząbki czosnku

przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.

Groszek rozmrażamy, można wcześniej zalać odrobiną ciepłej wody.

Na odrobinie oliwy, szklimy drobno posiekany czosnek.

Pomidorki przekrawamy na pół.

Do czosnku dorzucamy pomidorki, groszek i kawałki łososia,
zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Gdy sos się zredukuje i będzie kremowy, dorzucamy makaron i mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy pietruszką.





w wersji z brokułem:





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz