Ta pyszna, pikantna zupa skradła moje serce!
Przepis na duży gar zupy!
SKŁADNIKI:
2,5l bulionu - ja użyłam drobiowego
1l mleka kokosowego
4 łyżki żółtej pasty curry
4 ząbki drobno posiekanego czosnku
1 łyżka startego imbiru
skórka starta z 1 limonki
warzywa mrożone: groszek, fasolka, marchew, dynia - 1kg
oliwa
PRZYGOTOWANIE:
W garnku na odrobinie oliwy rumienimy czosnek, dodajemy curry, imbir,
skórkę z limonki, chwilę podgrzewamy.
Wlewamy odrobinę bulionu, mieszamy aż curry całkowicie się rozpuści.
Następnie dolewamy resztę bulionu i mleko kokosowe, dodajemy warzywa.
Gotujemy ok 10-15 minut, do miękkości warzyw.
Podajemy z ryżem, posypujemy czarnym sezamem lub czarnuszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz