SKŁADNIKI:
Lemon curd
1 jajko
1 żółtko
80g cukru
40g masła
sok z 1 cytryny
Cupcake kokosowe
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
1/ 4 wiórek kokosowych
1/3 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
250g mascarpone
1 łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Lemon curd
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i podgrzewamy do momentu,
aż cukier się rozpuści, a krem zgęstnieje. Przelewamy do miseczki i chłodzimy.
Cupcake kokosowe
Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
W misie miksera umieszczamy jajka, olej i cukier - miksujemy.
Gdy składniki się połączą, stopniowo dodajemy mąkę - cały czas miksując.
Papilotki napełniamy masą. Babeczki pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Babeczki studzimy.
Mascarpone ubijamy z pudrem i lemon curd.
Kremem dekorujemy babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz