ciasto:
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
4 jajka
1 szklanka mleka
3/4 kostki masła
200g czekolady (1,5 gorzkiej + 0,5 mlecznej)
polewa:
100g czekolady ( 0,5 gorzkiej + 0,5 mlecznej)
100 ml mleka
przygotowanie:
Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko
i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i mieszamy.
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopioną czekoladę - miksujemy.
Następnie suche składniki - znów miksujemy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz