16 października 2012

Ciasto jogurtowe



SKŁADNIKI:

6 jajek
8 łyżek otrębów (ja zmieliłam)
2 budynie (2x śmietankowy + aromat śmietankowy)
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
słodzik
(opcjonalnie kakao)

PRZYGOTOWANIE:
* białka ubijamy na sztywną pianę
* resztę składników miksujemy, dodajemy pianę z białek i mieszamy
* wlewamy do formy (u mnie keksówka i tortownica)
* pieczemy ok 1,5godziny w temp 180stopni
                                                             


1 komentarz:

  1. Hej:) z forum trafiłam na Twojego bloga. Świetne przepisy i to ciasto bardzo fajne:) Ja dziś przeszłam na drugą fazę. W czasie I straciłam 4kg i mam nadzieję, że dam radę więcej:) Z pewnością będę korzystać z Twojego bloga. Zapraszam również do mnie, chociaż mój blog z innej dziedziny:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń