20 października 2012

Grillowany kurczak z warzywnymi szaszłykami


SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:
1/2 piersi z kurczaka
1/2 małej papryki czerwonej
1/2 małej papryki zielonej
1/2 małej cukinii
mała cebulka
przyprawy: zioła prowansalskie, czosnek w proszku, przyprawa gyros

WYKONANIE:
* kurczaka posypujemy przyprawami, wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie i smażymy z dwóch stron - na dużym ogniu i bardzo krótko, byle by się zarumienił!
* warzywa kroimy na średnie kawałki, takie żeby dobrze było je nabić na patyczek
* warzywa na przemian nabijamy na patyki, posypujemy ziołami
* kurczaka i szaszłyki kładziemy na "kratce" i posypujemy "piórkami" cebuli
* grillujemy ok 30 minut- można w piekarniku - ja zrobiłam w halogenie :)

  • sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku, 4 łyżeczki homo, sól, pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz