1 szklanka mąki z płatków owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
4 banany
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki bakalii
1/2 szklanki zmielonego maku
cukier puder, woda
1/2 szklanki zmielonego maku
cukier puder, woda
przygotowanie:
Mąkę mieszamy proszkiem do pieczenia.
Banany blendujemy z olejem i cukrem.
Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy.
Następnie dodajemy bakalie i mak - znów mieszamy.
Następnie dodajemy bakalie i mak - znów mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę.
Ciasto pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Puder mieszamy z wodą, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Lukrem polewamy ciasto.
Puder mieszamy z wodą, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Lukrem polewamy ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz