17 grudnia 2019

Muffinki bananowe z jabłkami - wegańskie



składniki:


1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
3 banany
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru

1 jabłko
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki cukru





przygotowanie:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. 
Dodajemy cukier i cynamon.

Banany blendujemy z olejem.




Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy.

Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałki.
Cynamon mieszamy z cukrem, obtaczamy w nim jabłko.

Masę nakładamy łyżką do papilotek. 
Górę posypujemy kawałkami jabłek.

Muffinki pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Ostudzone posypujemy pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz