16 lipca 2012
Chleb
składniki:
18 łyżek otrębów - ja użyłam owsianych
2 łyżki skrobi lub mąki kukurydzianej
kostka chudego sera białego
1/3szklanki mleka - użyłam 1,5%
5 jajek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
zioła i przyprawy do smaku wg uznania - czosnek, pieprz, zioła prowansalskie
(ziarna do posypania - opcjonalnie)
* białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka miksujemy z przyprawami, otrębami, skrobią, serem i mlekiem
* gotową masę przekładamy do keksówki (wymiary mojej na górze: 26cm x12cm , wysokość:8cm)
* pieczemy około 60 minut w temperaturze 180stopni, po czym podkręcam ją żeby przekroczyła 200 i pieczemy jeszcze 10 minut - chleb się zarumieni
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dodaję do ulubionych ;)
OdpowiedzUsuń