26 lipca 2012

Krem paprykowy - dwukolorowy


świetnie smakuje i wygląda...
polecam również z dwóch różnych warzyw o kontrastujących ze sobą kolorach, jak np pomidor i brokuł 

składniki:
2x 4 papryki ( u mnie białe i czerwone)
1,5l bulionu
pieprz, vegeta, chili

* bulion dzielimy na dwie porcję, do każdej wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę - oddzielnie kolorami. Gotujemy aż papryki będą miękkie. Następnie blendujemy - jeśli jest zbyt dużo wody, to odlewamy trochę by zupa nie wyszła zbyt rzadka. Kremy znów wrzucamy na gaz i doprawiamy do smaku, czerwony kolor doprawiłam chili. Gdy zupy są gotowe przecieramy je przez sitko
* sposób na nalanie kremu: wlewamy do 2 szklanek (kubków) po trochę kremów i równocześnie, powoli wlewamy na talerz
* na 1 zdjęciu krem pół na pół, na 2zdj krem jasny z "serduszkami" (trochę niestety nie wyszły)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz