Makaron z dodatkiem orzeszków pini, czarnuszki i bazylii
SKŁADNIKI:
60g makaronu farfalle
100g fileta z kurczaka
kilka suszonych pomidorów
kawałek papryki
1 łyżeczka orzeszków pini
1/2 łyżeczki czarnuszki
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżeczka oleju sezamowego
oliwa
kilka listków bazylii
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki.
Paprykę i pomidory kroimy w paski.
Czosnek drobno siekamy.
Na odrobinie oliwy i oleju smażymy kurczaka, doprawiając solą i pieprzem
Gdy się lekko zarumieni, dodajemy czosnek, paprykę i pomidory.
Jeszcze chwilę smażymy.
Dodajemy masło, orzeszki i czarnuszkę.
Gdy masło się roztopi, dodajemy przecedzony makaron i bazylię.
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Nakładamy na talerz, smacznego :)
Czarnuszka - smak lekko gorzki i pikantny, pasuje do warzyw :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz