SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g
pietruszka
marchewka
cebula
pomidory w puszce bez skóry 400g
sól, pieprz, papryka słodka
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew i pietruszkę w paski (julienne).
Pomidory lekko rozgniatamy, mieszamy z cebulą i doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Plastry mięsa nacieramy papryką, solą i pieprzem, układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Przysypujemy marchewką i pietruszką, a następnie zalewamy pomidorami.
Całość pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Można podać z puree.
bardzo ładnie podane danie :]
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńto danie przygotował mój Krzysztof, trzeba go pochwalić :D