19 czerwca 2013

Spaghetti z krewetkami i wędzonym łososiem

Krewetki i łosoś podane z czarnym makaronem




SKŁADNIKI na 1 porcje:
60-80g makaronu spaghetti
50g wędzonego łososia
2-3 krewetki
mała cebula
2 ząbki czosnku
szczypiorek
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
pieprz, wegeta

PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente.
Szczypiorek, cebulę i czosnek drobno siekamy, pomidorki kroimy na małe kawałki.
Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy krewetki, cebulę i czosnek.
Smażymy aż krewetki się zarumienią. Następnie dodajemy masło,pomidory i szczypiorek,
 doprawiamy pieprzem i wegetą.
Na koniec dodajemy odcedzony makaron, i delikatnie mieszamy.
Uwaga! nie przesadzać z wegetą, gdyż łosoś sam w sobie jest już słony.

1 komentarz:

  1. Dziękuję za udział w konkursie. Teraz nastąpi skomplikowany proces rozdania nagród – wybór komisyjny, wysłanie od sponsora i takie tam :)
    Pozdrawiam i zapraszam do kolejnych akcji :)

    OdpowiedzUsuń