28 czerwca 2013

Lekka sałatka z surimi i brokułami



SKŁADNIKI:
3-4 paluszki surimi
garść miksu sałat
kilka różyczek brokuła
1 duża rzodkiewka
cebulka dymka - część zielona, lub szczypiorek
1 jajko
mały pomidor
2 łyżeczki oliwy
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Brokuły gotujemy w lekko osolonej wodzie, mają być chrupiące.
Jajko gotujemy na twardo, kroimy na ćwiartki.
Pomidora kroimy na małe kawałki, cebulkę drobno siekamy,
rzodkiewkę kroimy w paski.
Paluszki surimi kroimy na kawałki.
Na talerzu układamy warzywa, jajko i paluszki.
Posypujemy paskami rzodkiewki i dymką.
Przyprawiamy, i delikatnie polewamy oliwą.

Można zrezygnować z miksu sałat.
Zamiast soli, można doprawić czosnkiem i ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz