24 czerwca 2013

Tortellini z serem w sosie smietanowym, z kurkami i pietruszką



 SKŁADNIKI:
paczka tortellini z serem 250g
300g kurek
śmietana 30% lub 18% - 250ml
pietruszka
pieprz, wegeta
3 ząbki czosnku
mała cebula
oliwa

PRZYGOTOWANIE:
Pierożki gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę, pietruszkę i czosnek drobno siekamy.
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy kurki, czosnek i cebulę,
chwilę smażymy.
Następnie dodajemy śmietanę, i pietruszkę - mieszamy.
Doprawiamy pieprzem i wegetą - sos ma się zredukować.
Na koniec dodajemy pierożki, i dokładnie mieszamy.
Podajemy posypane pietruszką.

Kurki wcześniej namoczyłam w mleku, z odrobiną miodu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz