Biszkopciki bez mąki - na otrębach :)
SKŁADNIKI na 12 sztuk:
200g truskawek
1 budyń waniliowy (lub kisiel truskawkowy)
3 jajka
4 łyżki otrębów
słodzik/miód/cukier
1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu.
Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne.
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy,
następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy.
Masę nakładamy do papilotek -
jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka.
Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyglądają pysznie i pewnie tak smakują. Mam tylko pytanie: ile słodziku Pani dodawała?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Kasia
około 20 tabletek, zawsze rozpuszczam je w odrobinie wrzątku.
OdpowiedzUsuńJednak każdą masę, którą "słodzę" próbuję przed pieczeniem, i ewentualnie jeszcze dosładzam.
Także najlepiej próbować :)
Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń