22 czerwca 2013

Chłodnik z zielonych warzyw



SKŁADNIKI:
5 ogórków
1 cukinia
3 x cebulka dymka
natka pietruszki - pęczek
2 ząbki czosnku
1,5 łyżki soli
0,5 łyżki pieprzu
0,5 łyżki cukru
2 łyżki octu
100-250 ml wody

PRZYGOTOWANIE:
Ogórki i cukinie kroimy w mniejsze kawałki. Natkę i cebulkę siekamy. 
Wszystkie warzywa wrzucamy do blendera, i zalewamy wodą. 
100-250ml - w zależności jak gęsty chłodnik chcemy otrzymać. 
Dodajemy przyprawy i miksujemy. 
Można podać w pucharku - wcześniej udekorowanym solą. 
Brzegi naczynia przecieramy plastrem ogórka i obtaczamy w soli. 
Smacznego! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz