27 grudnia 2013

Kruche świąteczne choinki

Kruche i kolorowe choinki, idealne na stół - jako dekoracja,
 ale również do zjedzenia :)



SKŁADNIKI:
 500g mąki
2 jajka
3/4 margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
1 łyżka serka homo
kolorowe posypki
pisaki z kolorowym lukrem
polewa biała
dodatkowo: 
foremki gwiazdki w różnych wielkościach

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki.
                            Jajka, proszek, serek i cukier dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. 
Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.

Ciasto wałkujemy, wycinamy gwiazdki.
Pieczemy około 15-20  minut w temperaturze 180stopni.
Polewę rozpuszczamy.
Gwiazdki układamy od największej do najmniejszej przekładając je polewą,
która sprawi, że choinki będą się trzymały.
Dekorujemy pisakami i posypkami wg fantazji :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz