14 marca 2013

Gulasz z wątróbką


 SKŁADNIKI:
na 2-3 porcje:
ok250g wątróbki z kurczaka
1 papryka
1 cukinia
kilka pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
pieprz, kostka rosołowa
1 łyżka skrobi

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę i cukinię w kostkę. Cebulę i czosnek drobno kroimy. 
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju/oliwy, wrzucamy warzywa i umytą wątróbkę 
(większe kawałki można przekroić na pół). Dodajemy pieprz i kostkę.
 Gdy warzywa zmiękną, dorzucamy czosnek i puszkę pomidorów - wcześniej zblendowanych.
 Gotujemy ok 5 minut. Jeśli sos nie jest gęsty - dodajemy skrobię: w garnku łączymy skrobię z wodą - mieszamy - wlewamy do sosu przez sitko. Mieszamy i gotowe. 
Sos można doprawić na ostro :)  


3 komentarze:

  1. Uwielbiam gulasz :)
    Pysznie i pięknie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wątróbkę. Gulasze też lubię. To musi być po prostu pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę spróbować bo wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń