SKŁADNIKI:
na 2-3 porcje:
ok250g wątróbki z kurczaka
1 papryka
1 cukinia
kilka pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
pieprz, kostka rosołowa
1 łyżka skrobi
1 papryka
1 cukinia
kilka pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
pieprz, kostka rosołowa
1 łyżka skrobi
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę i cukinię w kostkę. Cebulę i czosnek
drobno kroimy.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju/oliwy, wrzucamy
warzywa i umytą wątróbkę
(większe kawałki można przekroić na pół).
Dodajemy pieprz i kostkę.
Gdy warzywa zmiękną, dorzucamy czosnek i
puszkę pomidorów - wcześniej zblendowanych.
Gotujemy ok 5 minut. Jeśli
sos nie jest gęsty - dodajemy skrobię: w garnku łączymy skrobię z wodą -
mieszamy - wlewamy do sosu przez sitko. Mieszamy i gotowe.
Sos można
doprawić na ostro :)
Uwielbiam gulasz :)
OdpowiedzUsuńPysznie i pięknie wygląda
Uwielbiam wątróbkę. Gulasze też lubię. To musi być po prostu pycha!
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować bo wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń