19 września 2012

Mini kebaby na patyku


inna wersja sznycelków :)

SKŁADNIKI:
0,5kg mielonki indyczej
1 jajko
4 łyżki otrębów zmielonych na mąkę
1 płaska łyżeczka przyprawy gyros
0,5 łyżeczki pieprzu
1 płaska łyżeczka ziół - majeranek
1 cebula
patyczki do szaszłyków

WYKONANIE:
* cebulę drobno siekamy, otręby mielimy na mąkę
* wszystkie składniki wrzucamy do garnka i mieszamy
* patyczki maczamy w wodzie
* formujemy kebaby w kształcie jajka i nabijamy na patyczki
* smażymy na patelni grillowej (około 5 minut z każdej strony), lub pieczemy w piekarniku
  • wyszło mi 7 mini kebabów
  • na zdjęciu z sosem czosnkowym na bazie jogurtu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz