21 sierpnia 2013

Krem paprykowy z jabłkiem i marchewką


Aksamitny krem paprykowy, z dodatkiem marchewki 
i słodkiego jabłuszka

SKŁADNIKI:
2 zielone papryki
2 czerwone papryki
1 jabłko
2 marchewki
2 szklanki bulionu + woda
sól, pieprz, czosnek (świeży lub w proszku)

PRZYGOTOWANIE:
Jabłko i marchewki obieramy, z papryki pozbywamy się pestek.
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa.
Następnie dolewamy tyle wody, by warzywa były przykryte.
Dodajemy sól, pieprz i czosnek.
Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Następnie wszystko dokładnie miksujemy na aksamitny krem.
Podajemy z grzankami.


2 komentarze:

  1. Intryguje mnie ten dodatek jabłka, zupka musiała być bardzo delikatna i kremowa. Zapraszam do dodania jej do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. krem jest odrobinę słodki.. można użyć dwóch jabłek, wtedy będzie to bardziej wyczuwalne. Już dodaję przepis do akcji :)

    OdpowiedzUsuń