Aksamitny krem paprykowy, z dodatkiem marchewki
i słodkiego jabłuszka
SKŁADNIKI:
2 zielone papryki
2 czerwone papryki
1 jabłko
2 marchewki
2 szklanki bulionu + woda
sól, pieprz, czosnek (świeży lub w proszku)
PRZYGOTOWANIE:
Jabłko i marchewki obieramy, z papryki pozbywamy się pestek.
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa.
Następnie dolewamy tyle wody, by warzywa były przykryte.
Dodajemy sól, pieprz i czosnek.
Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Następnie wszystko dokładnie miksujemy na aksamitny krem.
Intryguje mnie ten dodatek jabłka, zupka musiała być bardzo delikatna i kremowa. Zapraszam do dodania jej do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)
OdpowiedzUsuńkrem jest odrobinę słodki.. można użyć dwóch jabłek, wtedy będzie to bardziej wyczuwalne. Już dodaję przepis do akcji :)
OdpowiedzUsuń