Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami
SKŁADNIKI na 10 babeczek:
3,5 łyżki otrębów owsianych
1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
4 jajka
1 łyżka kakao
150g jogurtu naturalnego
słodzik/cukier/miód
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat czekoladowy
dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy.
Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy,
znów miksujemy.
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę,
następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną.
Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz