13 sierpnia 2013

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe


 Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami

SKŁADNIKI na 10 babeczek:
3,5 łyżki otrębów owsianych
1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
4 jajka
1 łyżka kakao
150g jogurtu naturalnego
słodzik/cukier/miód
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat czekoladowy
dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny

PRZYGOTOWANIE:
Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy.
Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy,
znów miksujemy.
 Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę,
następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną.
Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz