9 maja 2013

Deser truskawkowo-kokosowy z michałkami



SKŁADNIKI na 6 pucharków/szklanek:
3 x serek homo truskawkowy
12 michałków kokosowych
12 biszkoptów okrągłych
śmietana 30% 330ml
cukier puder - 2 łyżki
wiórka kokosowe - 2 łyżki
truskawki - 300g

PRZYGOTOWANIE:
Biszkopty kruszymy, michałki kroimy na mniejsze kawałki (lub kruszymy),
truskawki kroimy na kawałki.
Na spodzie szklanki układamy pokruszony biszkopt, 
następnie 1/2 opakowania serka homo, pokruszone 2 michałki, pokruszony biszkopt, kawałki truskawek.
Śmietanę ubijamy mikserem, do gotowej dodajemy puder i kokos - mieszamy.
Nakładamy na truskawki.
Górę ozdabiamy kawałkami truskawek i posypujemy kokosem

6 komentarzy: