7 maja 2013

Najeżone ciasteczka owsiane




Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, 
z żurawiną, kokosem, orzeszkami, pestkami dyni i migdałami.

SKŁADNIKI:
6 łyżek otrębów owsianych
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
300ml mleka
3 łyżki pestek dyni
3 łyżki żurawiny
3 łyżki orzeszków ziemnych
2 łyżki kokosu
2 łyżki migdałów
aromat kokosowy 
słodzik/miód/cukier brązowy

PRZYGOTOWANIE:
Otręby zalewamy 200ml mleka, i podgrzewamy 2 minuty w mikrofali - można na kuchence gazowej.
Mąkę, proszek, jajko, słodzik, aromat - miksujemy.
Dodajemy podgrzane otręby, ziarna, żurawinę i kokos - mieszamy.
Masę nakładamy łyżką na papier do pieczenia.
Pieczemy  ok 25 minut w temperaturze 180stopni.
Najlepiej sprawdzać ciasteczka :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz