SKŁADNIKI na 2 porcje:
pierś z kurczaka
makaron spaghetti 200g
szpinak baby lub mrożony (kilka kulek)
1 camembert
śmietana 30% 330ml
2 ząbki czosnku
2 łyżki orzeszków ziemnych (można użyć też pestek dyni)
wegeta, pieprz
makaron spaghetti 200g
szpinak baby lub mrożony (kilka kulek)
1 camembert
śmietana 30% 330ml
2 ząbki czosnku
2 łyżki orzeszków ziemnych (można użyć też pestek dyni)
wegeta, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente.
Orzeszki prażymy na suchej patelni.
Pierś z
kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki, wrzucamy na patelnię z
odrobiną oliwy.
Posypujemy wegetą i pieprzem - smażymy z dwóch stron na
rumiano.
Camembert kroimy na małe kawałki.
Gdy mięso jest gotowe, wlewamy śmietanę, dodajemy ser, szpinak i orzeszki - doprawiamy wegetą i pieprzem, mieszamy.
Ser jest sam w sobie słony, także ostrożnie z "dosalaniem"!
Gdy sos odparuje i zgęstnieje, a ser się stopi - wrzucamy odcedzony makaron i mieszamy.
Nakładamy na talerz.
Gdy mięso jest gotowe, wlewamy śmietanę, dodajemy ser, szpinak i orzeszki - doprawiamy wegetą i pieprzem, mieszamy.
Ser jest sam w sobie słony, także ostrożnie z "dosalaniem"!
Gdy sos odparuje i zgęstnieje, a ser się stopi - wrzucamy odcedzony makaron i mieszamy.
Nakładamy na talerz.
Pycha - ubóstwiam takie kremowe sosy, i jeszcze orzeszki - delicje ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń