7 maja 2013

Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem


 SKŁADNIKI:
350g schabu wieprzowego
szpinak baby - kilka liści
1 camembert - 100g
330 ml śmietany 30%
1/2 łyżeczki wegety
1/2 łyżeczki pieprzu
2 ząbki czosnku
szczypiorek
zioła prowansalskie, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy.
Camemberta tniemy na 6 kawałków.
Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety.
Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową.
Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut.
Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy.
Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu.
Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając.
Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.

1 komentarz: