SKŁADNIKI:
80-100g kolorowego makaronu - penne
kawałki warzyw:
papryka, cebula, dymka, marchewka
3 pomidorki koktajlowe
kawałki warzyw:
papryka, cebula, dymka, marchewka
3 pomidorki koktajlowe
2-3 różyczki brokuł
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
sól, pieprz
czosnek
1 łyżka masła
sól, pieprz
czosnek
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą.
Paprykę i marchew kroimy w paski,
czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy.
Pomidorki przekrawamy na pół.
Paprykę i marchew kroimy w paski,
czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy.
Pomidorki przekrawamy na pół.
Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy.
Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści
dodajemy warzywa, przyprawiamy.
Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy.
Mieszamy i nakładamy na talerz.
Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści
dodajemy warzywa, przyprawiamy.
Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy.
Mieszamy i nakładamy na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz