SKŁADNIKI:
Makaron
2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej
1 łyżka skrobi kukurydzianej
2 żółtka
sól
ok.150g świeżego łososia
3 pomidorki koktajlowe
garść rukoli
ząbek czosnku
kawałek cebuli
wegeta, pieprz
oliwa
Makaron
2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej
1 łyżka skrobi kukurydzianej
2 żółtka
sól
ok.150g świeżego łososia
3 pomidorki koktajlowe
garść rukoli
ząbek czosnku
kawałek cebuli
wegeta, pieprz
oliwa
PRZYGOTOWANIE:
Makaron:
mąkę przesiewamy, dodajemy skrobię, żółtka i odrobinę soli -
zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, i kroimy
paski (takie szerokie na 1cm) i długie. Makaron wrzucamy na osoloną
wrzącą wodę, i gotujemy kilka minut, aż makaron będzie al dente.
Odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, łososia kroimy w średniej
wielkości kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy. Podsmażamy.
Gdy łosoś jest już miękki, dodajemy pomidorki przekrojone na pół i
rukolę, oraz przyprawiamy pieprzem i wegetą - chwilę "smażymy".
Następnie dodajemy makaron, delikatnie mieszamy i nakładamy na talerz,
smacznego :)
ale to pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńmniam! ! !:)