6 kwietnia 2013

Babeczki kokosowe z rumem


 SKŁADNIKI na 12 babeczek:
3 jajka
1 pełna szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 łyżek cukru
5 łyżek kokosu
80ml rumu lub wódki
1/2 szklanki mleka
większe pół kostki margaryny
polewa czekoladowa

PRZYGOTOWANIE:
Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy.
Następnie dodajemy kokos i mieszamy.
Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki.
Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. 
Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki 
- można dodatkowo posypać kokosem.



2 komentarze: