29 kwietnia 2013

Podudzia z ziołami i cebulą



SKŁADNIKI:
10sztuk podudzi
2 cebule
3 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka estragonu
oliwy smakowe: czosnek i bazylia, tymianek
1 łyżeczka świeżego startego imbiru
1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego

PRZYGOTOWANE:
 Podudzia myjemy, wrzucamy do rękawa.
Doprawiamy ziołami, oliwami i sosem sojowym.
Cebule kroimy w piórka i dodajemy do mięsa.
Rękaw zamykamy, i obracamy nim, 
   dopóki wszystkie składniki nie oblepią mięsa równomiernie.
Mięso pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200stopni.
Po tym czasie rozcinamy rękaw, i jeszcze dopiekamy 15 minut.
Do mięsa przygotowałam sałatkę, i gotowane w skórkach ziemniaki.

2 komentarze: