SKŁADNIKI:
6 łyżek otrębów
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
5 małych jaj
kostka sera 250g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka z dwóch cytryn
100ml zaprawy cytrynowej (można użyć soku z cytryny)
słodzik
PRZYGOTOWANIE:
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki.
Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy.
Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy.
Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami.
Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.
otreby zmielic?i upiec w keksowce?
OdpowiedzUsuńNiusiulek
Bardzo ciekawe połączenie i przepis :)
OdpowiedzUsuńotrębów nie zmieliłam, nie mogłam znaleźć młynka :p tak, w keksówce ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie robię ;)
OdpowiedzUsuńciasto w piekarniku :P
oj dawno nie jadłam :P napisz jak wyszło :)
OdpowiedzUsuńono jest lekko mokre, także bez obaw :)