29 kwietnia 2013

Pieczony camembert podany na sałacie



Pieczony camembert, z sałatą,  suszonymi pomidorami, balsamikiem i żurawiną,
podany z  chrupiącymi grzankami :)

SKŁADNIKI:
1 camembert
ocet balsamiczny - 80ml
1 łyżeczka żurawiny ze słoika
1 łyżeczka cukru
szczypta tymianku
kilka suszonych pomidorów
miks sałat, rukola lub szpinak baby
bułka ciemna z ziarnami
masło

PRZYGOTOWANIE:
Bułkę kroimy pod skosem na centymetrowe kawałki, 
smarujemy cienko masłem i posypujemy tymiankiem.
Ser i grzanki wstawiamy do piekarnika na 10 minut - temperatura 180stopni, lub
pieczemy na grillu.
Na talerzu układamy miks sałat.
Ocet, żurawinę i cukier podgrzewamy - sos trochę zgęstnieje.
Gotowy ser przecinamy na pół (uwaga bo środek odrobinę wypływa),
i układamy na talerzu, na zmianę z sałatą.
Dodajemy suszone pomidory i polewamy sosem.
Na boku układamy grzanki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz