8 kwietnia 2013

Roladki drobiowe z wątróbką


 SKŁADNIKI:
150g wątróbki z kurczaka
300g fileta z kurczaka
wegeta, pieprz, zioła prowansalskie
2 łyżki musztardy dijon
4 łyżki jogurtu
1 cebulka


PRZYGOTOWANIE:
 Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. 
Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.
Pierś przekrawamy wzdłuż i  otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. 
Następnie owijamy folią aluminiową. 
Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.
Przygotowujemy sos:  musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, 
mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie 
- sos redukuję się do minimum!
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)

Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku


1 komentarz:

  1. Pięknie tu u Ciebie. Na pewno częściej będę zaglądać. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

    OdpowiedzUsuń