SKŁADNIKI:
150g wątróbki z kurczaka
300g fileta z kurczaka
wegeta, pieprz, zioła prowansalskie
2 łyżki musztardy dijon
4 łyżki jogurtu
1 cebulka
PRZYGOTOWANIE:
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z
dodatkiem pieprzu i wegety.
Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.
Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami.
Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami.
Następnie owijamy folią aluminiową.
Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i
gotujemy ok 25 minut.
Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię,
Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię,
mieszamy i
kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie
- sos redukuję się
do minimum!
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)
Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)
Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku
Pięknie tu u Ciebie. Na pewno częściej będę zaglądać. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
OdpowiedzUsuń