Składniki
spód ciasteczkowy:200 g herbatników
3/4 kostki masła
masa serowa:
3 jajka
1 kg sera w wiaderku president
3/4 szkl cukru
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
1/4 szkl śmietany 30%
500 g masy kajmakowej najlepiej Gostyń
1.5 szklanki bakalii - orzechy włoskie, ziemne, żurawina, rodzynki, owoce kandyzowane
tabliczka mlecznej czekolady
1/4 szkl. śmietany 30%
Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło,
mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając.
Wstawiamy do lodówki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i miksujemy.
Następnie dodajemy połowę puszki kajmaku i miksujemy.
Na koniec śmietanę oraz budyń cały czas miksując.
Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową.
Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.
Resztę kajmaku mieszamy z bakaliami, i wykładamy na ostudzony sernik.
Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i oblewamy warstwę karmelową. Wkładamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz