są nowe szklanki więc i jest demonstracja :)
Puszysty krem, który rozpływa się w ustach!
do tego owoce i czekolada - mniam!
SKŁADNIKI:
250g mascarpone
1 jajko
3 łyżki pudru
1 brzoskwinia
1 kiwi
kilka winogron
(lub inne owoce)
tabliczka czekolady - u mnie "Malaga"
PRZYGOTOWANIE:
Jajko sparzamy wrzątkiem.
Białko ubijamy na sztywną pianę.
Żółtko z pudrem miksujemy - nad zapalonym palnikiem, lub w kąpieli wodnej.
Następnie garnek odkładamy na bok, dodajemy ser i miksujemy.
Winogrona i kostki czekolady kroimy na pół, brzoskwinię i kiwi na małe kawałki.
Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Masę nakładamy do szklanki, wrzucamy połowę owoców i czekoladę,
warstwę powtarzamy.
Na koniec dodajemy odrobinę masy, i ozdabiamy deser miętą i czekoladą.
Masę nakładamy do szklanki, wrzucamy połowę owoców i czekoladę,
warstwę powtarzamy.
Na koniec dodajemy odrobinę masy, i ozdabiamy deser miętą i czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz