Zdrowy i dietetyczny posiłek
SKŁADNIKI:
200g mięsa mielonego z indyka
6 kulek szpinaku mrożonego (lub świeży)
cebula dymka - część zielona i biała
sól, pieprz, wegeta 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku
ok 5 łyżek płatków owsianych
ok 5 łyżek płatków owsianych
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy czosnek, cebulę - część białą,
sól i pieprz, chwilę smażymy.
Mięso mieszamy z wegetą, zieloną dymką i gotowym szpinakiem.
W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w płatkach owsianych.
Sznycelki układamy na patelni, spłaszczamy delikatnie.
Smażymy z dwóch stron na rumiano.
Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz