17 lipca 2013

Krem z kalafiora, ziemniaków i marchewki

Pyszny krem kalafiorowy z dodatkiem warzyw

SKŁADNIKI:
1 średniej wielkości kalafior
2 marchewki
4 ziemniaki
kostka rosołowa
pieprz, sól
3 ząbki czosnku
cebulka dymka - część biała i zielona
oliwa/masło

PRZYGOTOWANIE:
Marchew i ziemniaki kroimy w kawałki, kalafior w różyczki.
Do garnka wrzucamy warzywa, i zalewamy woda tak by były zakryte. 
Doprawiamy kostką, solą i pieprzem  - gotując ok 40 minut.
Dymkę drobno siekamy i szklimy na patelni z dodatkiem oliwy lub masła - następnie dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy.
Warzywa odcedzamy i miksujemy - delikatnie dolewając bulion 
- w zależności jaką gęstość kremu chcemy uzyskać.
Nakładamy na talerz :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz