Taka mała odmiana standardowej wersji :)
SKŁADNIKI:
3 żółtka
3 łyżki śmietany
40g masła
1 łyżka wódki
2 szklanki mąki
1 łyżka kakao
3 łyżki śmietany
40g masła
1 łyżka wódki
2 szklanki mąki
1 łyżka kakao
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao)
mieszamy i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy.
Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała
dziurka.
Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę.
Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).
Posypujemy pudrem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz