SKŁADNIKI:
10 ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 mała cebulka
6 ząbków czosnku
sól, pieprz, suszone warzywa ( a la wegeta)
1 kostka rosołowa
kawałek boczku
2 kromki chleba tostowego
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki,
pietruszkę i marchewkę obieramy - kroimy w małe kawałki. Cebulę kroimy w
piórka, czosnek na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z wodą
i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kostką rosołową i suszonymi
warzywami. Gotujemy do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Zupę blendujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Boczek kroimy w kostkę, i smażymy na rumiano.
Chleb kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika na 10 minut (temp 180stopni).
Gdy wędzonka jest gotowa, wrzucamy ją do kremu.
Zupę podajemy z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz