15 stycznia 2013

Krem z brukselki


 SKŁADNIKI:
0,8kg brukselki
2 marchewki
1 pietruszka
1 mała cebulka
1/2 wiązki koperku
1/2 wiązki natki pietruszki
2 kostki rosołowe
1 łyżka suszonych warzyw
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Brukselkę kroimy na połówki, marchew i pietruszkę obieramy, i kroimy na większe kawałki, cebulkę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy pieprzem, suszonymi warzywami, i kostką rosołową. Gdy brukselka jest miękka, wyciągamy kilka kawałków marchewki - a resztę zupy blendujemy. Marchewkę kroimy w paski.
Koperek i pietruszkę drobno siekamy.
Marchew, koperek i pietruszkę wrzucamy do gotowego kremu - ewentualnie doprawiamy.

SMACZNEGO :)

2 komentarze: