0,8kg brukselki
2 marchewki
1 pietruszka
1 mała cebulka
1/2 wiązki koperku
1/2 wiązki natki pietruszki
2 kostki rosołowe
1 łyżka suszonych warzyw
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Brukselkę
kroimy na połówki, marchew i pietruszkę obieramy, i kroimy na większe
kawałki, cebulkę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy.
Doprawiamy pieprzem, suszonymi warzywami, i kostką rosołową. Gdy
brukselka jest miękka, wyciągamy kilka kawałków marchewki - a resztę
zupy blendujemy. Marchewkę kroimy w paski.
Koperek i pietruszkę drobno siekamy.
Marchew, koperek i pietruszkę wrzucamy do gotowego kremu - ewentualnie doprawiamy.
SMACZNEGO :)
Witam,
OdpowiedzUsuńchcę się spytać na ile porcji są podane składniki?
na ok 3 porcje :)
OdpowiedzUsuń