8 stycznia 2013

Francuzy z brzoskwiniami i budyniem


SKŁADNIKI:
opakowanie ciasta francuskiego (375g)
puszka brzoskwiń
1 budyń śmietankowy
cukier
2 żółtka
1/4 margaryny
wiórka kokosowe

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto wałkujemy, wycinamy mniejsze i większe prostokąty. Większe posłużą jako dół ciasteczka, mniejsze - jako siateczka by zakryć nadzienie. Mniejsze prostokąty nacinamy w środku. Brzoskwinie kroimy w paski, nakładamy na kawałki ciasta i przykrywamy siateczką. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Margarynę razem z żółtkami i cukrem ucieramy na ogniu. Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Wszystko razem mieszamy, dodajemy wiórka kokosowe, nakładamy na ostygnięte ciastka. Dodatkowo posypujemy wiórkami  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz