Sałatkę można jeść na diecie Dukana: chleb tostowy zastępujemy takim z
otrębów ocet balsamiczny robimy z dodatkiem zaprawy pomarańczowej (bez
cukru) i słodziku - sos wychodzi rzadki kiwi - można jeść od 3 fazy
SKŁADNIKI:
1/2 piersi z kurczaka
przyprawy: do gyrosa, czosnek w proszku, tymianek
2-3 kromki chleba tostowego
2-3 kromki chleba tostowego
ok 10 liści sałaty masłowej
1 pomidor
1 pomidor
kawałek papryki
kiwi
balsamik:
balsamik:
100ml octu balsamicznego
30ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżego)
30ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżego)
cukier
PRZYGOTOWANIE:
Fileta z kurczaka myjemy, tniemy na podłużne kawałki, posypujemy
przyprawami i smażymy. Sałatę targamy a pomidora kroimy na średnie
kawałki. Paprykę kroimy w paski, kiwi kroimy w kostkę. Kromki chleba
kroimy w kostkę i opiekamy w piekarniku 10 minut (180stopni)
Przygotowujemy ocet balsamiczny: wszystkie składniki podgrzewamy w garnku. W zależności jaką gęstość chcemy uzyskać - dodajemy cukier. Talerz przyozdabiamy liśćmi sałaty. Sałatę, pomidora, paprykę, grzanki, kiwi, mieszamy - układamy na liściach Na koniec dodajemy kawałki kurczaka i polewamy octem balsamicznym (może być ciepły).
Przygotowujemy ocet balsamiczny: wszystkie składniki podgrzewamy w garnku. W zależności jaką gęstość chcemy uzyskać - dodajemy cukier. Talerz przyozdabiamy liśćmi sałaty. Sałatę, pomidora, paprykę, grzanki, kiwi, mieszamy - układamy na liściach Na koniec dodajemy kawałki kurczaka i polewamy octem balsamicznym (może być ciepły).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz